Paff

Idag tog vi en liten prommis, jag o barnen. Vi knallade på cykelvägen hela vägen till bilfirman o tillbaka. Det är fem km totalt.
Vad jag inte förväntade mig var detta.
Man ser va? Höns?! På cykelvägen?? Vaaaa....?? ;)


Ibland är det fan inget roligt.

BLÄ!


Blodpannkakor....

Är det halloween så är det...;)


Lite till!

Putte ritade, jag skar. :)


Halloween!!

Lite pyssel i vårt hus!


Att bajsa ifred är en lyx!

Sitter på toa med dörren öppen. Som alltid. Är det inte den ena ungen som vill nåt så är det den andra. Att bajsa ifred har inte hänt sen Alvin föddes. För sex år sen.
Sitter på toa o in kommer lillan. Öppnar badrumsskåpet, jag stänger. Öppnar badrumsskåpet. Jag stänger. Så håller vi på ett par gånger. Sen river hon ur papperskorgen. Sen ställer hon sig brevid mig. Drar i mina trosor. Sen bajsar hon. Lägligt kan man säga. Sen drar orkanen Agnes vidare o nu står hon o tjuter för hon ska in mellan toan o duschen. Typ där min röv väller över. Då blir det krig. Tänk att man kan se en sån enkel sak som att få bajsa ifred som lyx!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/494164/images/2012/pic_508e3c329606ee65db1b04da.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/494164/images/2012/pic_508e3c42ddf2b3020a004b9a.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/494164/images/2012/pic_508e3c48ddf2b301f8004734.jpg" class="image">


Godmorgon!!


Jag älskar den här bilden!!

Den är lite suddig, men det är gör att jag snott den från istock. ;)


Akuten!!

Där var vi. Kanske blindtarmen, kanske ingenting. Han har lämnat kissprov o tagit blodtryck. Nu väntar vi. O väntar. O väntar. Ja, ni fattar? Vi väntar.
Efter 2,5 h kom en dr in o klämde o kände. Han var jättebra! Allt ok så kl 03 fick vi åka hem igen. De tror körtelbuk som ger exakt samma symptom som blindtarmen. Skönt att det inte var nåt värre!!


Som nya

Vi köpte våra köksstolar när vi flyttade in här. Urk! De SKA vara vita men är mest fläckiga.
Taaadaaaaaa.....


Äppelmuffins med crumble

Testade ett nytt recept från pink pastry idag. Fast originalet kommer visst från leila. Spännande!



Muffinsplåtar är inte bara utmärkta till att grädda cupcakes och muffins i. De är även perfekta att använda till att frakta dem i och går även fantastiskt bra att servera ur. En muffinsplåt fylld med goda cupcakes kan även vara en mycket uppskattad present. Då får mottagaren både sötsaker och ett enligt mig nödvändigt hjälpmedel i köket. Perfekt att ge bort i tillexempel inflyttningspresent, med ett fint sidenband runt.

Apple crumble muffins

ca 12 stycken

Muffinssmet
100 g smält smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning
3 stora äpplen
1 msk smör
2 msk strösocker
2 tsk kanel

Crumble
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Gör så här

Förbered en muffinsplåt med 12 cupcake/muffinsformar. Skala och klyfta äpplena. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Ställ åt sidan och låt svalna. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör och mjölk. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och salt, rör ner det i smeten. Blanda i äpplena. Fyll muffinsformarna med smeten till två tredjedelar. Gör crumblen, nyp ihop kallt smör, havregryn, vetemjöl och strösocker till en grynig massa. Strö denna ovanpå muffinsarna. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (beroende på hur stora muffins du gör), kontrollera med sticka. Låt svalna helt.

Källa: Leila Lindholm.


Grannar

Är bra att ha! En granne hjälpte oss med boden, en annan kommer med äpplen i parti o minut, en tredje fick vi massa grönsaksplantor av, en fjärde grejade vår bil o sålde älg, en femte har barn som brukar gå ut med Agnes ibland o nu sist så kom en sjätte o gav oss svamp. Jag älskar landet!!


Halv åtta hos mig

Eftersom vi har svårt att ta egna initiativ har Anders killkompisar med respektive kopierat halvåtta hos mig. Inte rätt av kanske men själva grundiden har vi coppat.
I lördags var det dags för första träffen o då var vi hos familjen neuman.
Välkomstdrinken bestod av nån slags tuttifrutti-sprit o läsk. Mums!
Förrätten var en fantastisk god kantarellsoppa med västerbottengratinerad toast. (Fru neuman blev förresten blåst av de där som står mellan domino o linden. Hon köpte 4,6 hg där o såg vikten på vågen men när hon kom hem så var det bara 2,1 hg??!!?!?!) dryck till detta var en engelsk cider. Jättegott till!
Varmrätten var tillagad på muurikka(stavas det så??) o detvar gryta på högrev. Det var helt galet gott, jag ville slicka kastrullen. Den fick en lite rökig smak. Till detta serverades hur mycket rödvin som helst!
Efterrätten bestod av äppelpaj gräddad i reflektorugnar vid den öppna elden. Fantastiskt gott! Det blev ett extra mmm eftersom den var tillagad som den var. Till detta ännu mer rödvin men även avec som inte var god. :)
Kvällen var jättebra!! Synd bara att barnen sov hemma...;)


Kärlek?

Vet inte om ni minns men i somras lekte ju Alvin en del med grannens barnbarn, Filippa. Hon bor juvanligtvis på Malta o där är hon ju nu då. Häromdagen dök detta upp i lådan. OMG så himla gulligt!!
Okej. Grannarna var på Malta när det skickade o kan ha haft ett finger med i spelet men det gör liksom inget. Putte blev asglad!!


Trött brutta!!

Behöver jag säga att det var många "naaaaaaw" från tanterna o farbröderna som var o handlade samtidigt?


Pyssling, syssling, kusinbarn, whatever...

Förbaskat söt är hon lilla Heily, Alvins kusins barn. :)


Fotografsatu.se

Vilken stjärna! Jag är så glad över att hon fotograferat mig. När man ser bilderna så känner jag att damn! I look goooood!!;) o så ska jag köpa wayfarers nästa gång jag köper glajjer!


Självgod?

Egenkär? Ja vad ska man säga?


Busunge

Envisas med att krypa in under skrivbordet HELA tiden. Hon vet att hon inte får vara där. Hon kryper nämligen in, ropar tills man ser henne o då skrattar hon o kryper ut. Bus-Agnes!


Älgen

Ligger numera i frysen. Herregud så mycket kött!! Det landade kanske på typ 25-30 kg tillslut. In med allt i frysen. Bara att frysen fick spelet nu på morgonen o sjönk till -9 från -18. Panik! Ringde whirlpools kundtjänst o fick lite hjälp med vad knapparna betyder, det finns nämligen ingen bruksanvisning!!


Mycket älg blev det!

Först såg vi älg hos Tina. I trädgården. När vi kom så köpte vi älg av grannen. 82 jävla kilo! Fatta hur sjukt mycket kött det är! Hjälp! Jag lurade på pappa att köpa hälften, puh!


Det blir värre

Det har tom varit nere på 18,5... Satan i gatan vad jag eldar!!


Det är nog dags...

...att börja elda på riktigt nu. Brrr....!!


Välanvända?

Inte konstigt att jag fryser kanske?


Vad ska man säga?

Den här lilla damen har lärt sig att säga nej. Näääeee säger hon o skakar på huvudet. Skratta eller gråta?;)


House of horror

Det var vårt hus i morse. Fy fasiken.

Vaknade 5.43 av att Agnes började gnälla. Hela familjen låg o drog sig ett tag. Mysigt!
Gick upp o plockade fram kläder till barnen o sen gick vi ner, Alvin jag o Agnes. Anders hade redan åkt. Går in i tvättstugan o byter blöja o klär på Alvin. När jag är klar sätter jag Agnes i vardagsrummet o går sen ut i köket o diskar en nappflaska o ställer sen in den i micron. 30 sekunder. Då hör jag ett vrål från Agnes o sen dunk, dunk, dunk. Rusar ut i hallen o ser ungen ramla nerför trappen. Allt går som i slowmotion. Alvin har glömt stänga grinden o Agnes har få lyckats klättra uppför HELA trappen för att sen ramla ner. Det var så otäckt! Mitt hjärta bankade på i 120. O som ungen skrek! Herregud! Men allt verkar ha gått bra, hon blev nog bara rädd. O jag med. O Alvin. Stackarn! Men han kommer nog aldrig mer glömma stänga grinden:)


Jonas Gardell

Ikväll var vi på stand-up med Jonas Gardell. Det var unionen som bjöd! Vi var lite sena så mackorna var slut! Illa! Jag hade inte ätit sen frukost:(
Jag tyckte showen var jätterolig, han bjöd till verkligen. Det som var jobbigt var växlingarna mellan skoj och allvar. Svårt att veta om man skulle skratta eller ej.
Mitt betyg: 4 muffins av 5 möjliga !

Äckelvarning!
Eftersom mackorna uteblev så var vi tvungna att bege oss till en snabbmatsrestaurang för att få nåt i magen. Där jagade de EN MUS!!! IOOOOUUUUU!!!!! Sånt vill man inte se! Sen kom jag på nu, hur tänkte vi när vi drar till ett ställe som säljer hamburgare när Gardell nyss pratat om att det finns filmer på porntube som visar folk som har sex med hamburgare. DUBBEL-, TRIPPELIIIOOOOOUUUUUU!!!


Tisdag

Nu är det höst. På riktigt. Kallt inne, kallt ute, regnigt, grått men ändå så färgsprakande. Jag älskar när löven ändrar färg, man blir glad av att se dem när resten av omgivningen bara är grå och trist.
Vi mår lite bättre nu äntligen. Huvudet känns inte riktigt lika tungt som förut. Hostan är kvar o lite snuvig är jag men det känns som att jag ser slutet av tunneln. Så idag blir det städning för hela slanten. Det har ju inte blivit så mycket av den varan när jag bara legat på soffan. :)


Agnes äter gröt själv!

Första gången själv. Det var gröt ÖVERALLT sen. Det blev sanering av både möbler o unge efteråt!
Först använde hon sked. Sen testade vi med handen. Till sist gjorde vi som farbror Thomas o SLICKAR tallriken o då blev jag så glad!;)


Kolmården

Vi åkte dit efter lunch o då var det, kors i taket, nästan ingen kö alls!
Jag var/är fortfarande dyngsjuk så jag orkade inte hela parken men vi gjorde Bamse, kollade på djuren o lekte i den där lekparken. Agnes fick klappa getter, det gillade hon.
Vi fick med oss en tiger hem...;)


RSS 2.0