I am a hero

Måndag dag. Är hemma med monstret eftersom han blev magsjuk i helgen o jag missade dansbandskampen. Denna kamp som jag längtat efter i flera månader. Skitunge! eller rättare sagt. Spyunge! Damerna var där o hade kul o jag fick se det på tv med handen i chipspåsen. Inte lika skoj.

Tillbaka till måndagdag. Gör mig i ordning för föreläsningen ikväll. Morgan Alling och Lennart Linden leder en föreläsning som heter "besvärliga människor". Den var jättebra! http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article867670.ab 
Efteråt står jag utanför Pressbyrån i valet o kvalet om jag ska handla hem lite tantsnusk eller inte. Ringer Anders o frågar om han vill ha nåt. Inte tantsnusk alltså, men nåt annat. Nej, det ville han inte. Okej, jag ska bara handla lite o sen kommer jag. Jag sa inte att det var tantsnusk som stog överst på listan, men det spelade ju inte så stor roll egentligen.

Cyklar hemåt. Öppnar porten till valvet o går genom valvet. Ser grannparet med hund som står o tittar upp i trädet. Hejar på dem. Hör en katt som jamar hysteriskt. Tittar på grannparet som tittar galet upp i trädet. Vad gör ni? Hör du en katt? undrar de. Ja, men den är inte i trädet. Den är ju här borta nånstans, säger jag o pekar bort mot en port. Granntjejen o jag går o kollar. Där ligger den. En liten gullig kattunge, kanske 3 månader gammal o jamar H Y S T E R I S K T! Stackarn! Vad gör vi?

Vi började kolla om nån hade fönstret öppet i närheten - ingenting. Vi kollade om nån var ute o letade - ingenting. Jag sprang bort till Konsum o kollade om nån hade satt upp en lapp. Det var det , men det visade sig att den katten var fullvuxen så det var inget napp där heller.

Ringde på hos grannen, som är kattälskare, för att höra om hon hade nåt tips. Hon sa - ring fiahemmet! Ja, absolut men då hade de stängt. VAD GÖR MAN? Då säger den andra grannen att hon har en kattbur i källaren, dit vi inte kan komma in efter kl 21.
Hon springer in o ringer en av grannarna i den porten som kommer ner (efter att hon sagt att jag hade sagt att hon kunde ringa honom. Han var lite skeptisk först, men när han hörde att jag var inblandad gick det bra...hahahah!) Han kommer ner o öppnar.
Grannkillen blir kattbiten. De får in katten i buren.
Grannparet tar hem katten. Kattälskaren o jag går in till henne o skriver lappar som vi sen ska gå ut o sätta upp på portarna.
Då slår det mig - Shit, jag kanske borde ringa hem! Kollar mobilen. Då har A ringt 2 ggr till mig. Ringer upp honom o han är galen! "Va fan håller du på med? Du ringer o säger att du är på väg hem o så kommer du aldrig. Fan jag blev ju skitorolig juh" Oj, då! Dumt av mig. Förlåt!
Kattälskaren o jag går runt o sätter upp lapparna. Jag kom inte hem förrän kl 22. Vilken pärs! Men lyckligt slut hoppas jag...

Men åh

sötare än socker? Alvin alltså...=)Han är ju så liten här... vart tog tiden vägen?

Min hjälte

Mitt i vintern så envisades jag med att fortfarande cykla. Halt o jävligt var det, men cykla -det skulle jag! Det var inte så roligt när det var en halvmeter snö, då drog jag mest cykeln o önskade att jag lämnat den hemma men jag försökte vara tapper.
När det var som mest snö så plogade plogbilen igen vårt cykelförråd, han la all snö där cykelställen brukar vara vilket gjorde att jag fick ställa cykeln i valvet ut mot gatan. Tyvärr så var det ju is mellan dörren o marken så dörren gick inte alltid igen utan man var tvungen att uppmärksamma det. Jag lärde mig ju detta, men det gjorde inte alla mina grannar. Detta resulterade i att min gråa pärla, räddaren i alla väder, försvann. Gissa om jag blev snopen när någon stjäl en cykel mitt i vintern, vem är så dum förutom jag att man vill ha en cykel då?

Detta slutade med att jag fick pimpa Anders gamla damcykel från sent 70-tal så att den var cykelvänlig igen.

Igår cyklar Alvin o jag till Anders jobb o sen tar vi bilen o ska åka o handla o hämta parkeringspengar. Vi åker sen o betalar parkeringen på Skepparegatan. När vi ska åka därifrån åker vi förbi Video West o ska vända där. Då säger Alvin:
-Mamma, där står din cykel!
-Nä, men gubben. Pappa har ju cykeln.
-Men mamma, jag menar den grå som någon tog.
-Va? undrar jag o vänder på huvet o ser nåt grått i ögonvrån.

Jag åker ner till nästa korsning o vänder där igen för att åka tillbaka till Video west o kolla om det stämmer. O vet ni? DET GÖR DET!? Alvin har hittat min stulna cykel efter kanske 8 månader.. Bästa killen!
Jag vill poängtera att jag är medveten om att man inte får "stjäla tillbaka" sin egna cykel MEN den var fortfarande låst med mitt lås o jag hade nyckeln så det sket jag i.

När Anders kommer med nyckeln, han cyklade ju hem medans vi tog bilen, så säger han:
-Är du säker på att du inte var full o ställde den här?
hahaha, det är humor!

Lila

Jag skulle vilja ha lite höstfeeling i mitt kök. Jag funderar på Lila. Vad tror ni om det? Har ni några bra tips på lila attiraljer? Jag behöver duk, krukor, o lite lull-lull. HJÄLP MIG!


Trött, tröttare, tröttast

Den här veckan börjar jag jobba kl 06. Det är svinjobbigt! Jag går vanligtvis upp ungefär samma tid som jag måste den här veckan, men ändå så är denna vecka så mycket jobbigare än alla andra.
Igår vaknade Alvin samtidigt som jag, så han gick upp 05,20. Lite väl tidigt tyckte jag, men han vägrade somna om.
När jag hämtade honom på dagis så var han på ett strålande humör, men det sänktes ju närmre vi kom vår hem. Eländet började i trappen.
Detta började han tjuta för:
-han hade ont i benet o kunde inte gå uppför trappen. Det har jag också var mitt svar.
-han kunde inte hänga upp sina egna kläder.
-han fick inga brev i postlådan.
-han fick inte öppna MIN post tillräckligt fort.
-han ville äta köttfärssås o spagetti o inte biffteki.
-han ville spela wii mariokart
-han kom sist hela tiden när han spelade wii
-han ville inte äta.
-han ville att jag skulle mata honom.
-han ville inte ha mjölk.
-han ville inte ha mat.
-han var hungrig.
-han ville ha mjölk.
-han fick inte ha lollo när han åt mat.

Tillslut blev jag så jävla förbannad att jag sa att han ska han fortsätta o tjuta så kan han lika gärna gå o lägga sig. Då tog han Lollo o tassade in till sig o la sig. Han somnade på 1 sekund. Jag tittar på klockan... 17.15. Aj då! men han sov hela natten så det gick ju bra...=) Men det var en konstig feeling o sitta hela kvällen helt lonely. Anders o jag tittade på varandra o garvade lite...helt fel ju.

RSS 2.0