Testar

Testar


Tantsnusk vs lådbygge Vad väljer man? Tant...

Tantsnusk vs lådbygge Vad väljer man? Tantsnusken som får en att må bra ett tag o man kan drömma bort sig till varmare o mer romantiska platser eller att bygga lådor till Alvins nya byrå som får en att få ont både här o där men som gör att man känner sig lite nyttig? Valet borde inte vara så svårt. O ni som känner mig väl borde verkligen veta vad jag valde. Vad tror ni? Lådor eller snusk!?


Nu är det klart. Vi har köpt hus. Vi är fl...

Nu är det klart. Vi har köpt hus. Vi är flera miljoner fattigare. Sjukt är det. Men nu är det gjort. Vi ska bli lantisar. Passar ju perfekt eftersom jag har getingfobi o Anders drar till sig varenda mygga i närheten. Men nu är det så. Jag är sjukt glad! Men också sjukt nervös! Inflytt blir typ 1 april. Spännande!! O grattis till oss!!


Hur tänker man när man......... Sparar på ...

Hur tänker man när man......... Sparar på en begagnad, otroligt välanvänd kaffebryggare? Eller en ljusstake där ljushållarna är brända o stearinet är kvar på kanterna? Hur tänker man? Tror man att man nån gång kan få användning av denna välanvända bryggare eller ljusstake? Jag förstår inte. Men det bästa av allt. En TRASIG gåvagn som grannen fylleåkte i för några år sen. Vi fick sen en ny av dem. Men av någon märklig anledning så bestämde vi oss för att spara denna TRASiGA och vinda gåvagn. Precis som att den nånsin skulle användas igen? Hur tänkte vi?


Stor dag!! Vi började lördagen med att bör...

img_3793 (MMS)

Stor dag!! Vi började lördagen med att börja på showdans för femåringar. Vilken hit! Nästa vecka är det kulturnatt o då blir det dubbel dans, först som vanligt o sen i arbetets museum. Skoj skoj.  Efter dansen gick vi till brandstationen. Alvin var lite blahablaha, han har ju sett det förr o vid andra tillfällen kan han göra roligare saker. Träffade på Rikard o sen fick man se en uppvisning om vad som händer om man slår vatten på brinnande olja. Mycket intressant faktiskt men Putte tyckte det var lite läskigt.  Sen cyklade vi vidare till höstmarknaden vid färgaregården. Det var ingen hit så vi blev inte ledsna när Anders ringde o sa åt oss att skynda oss på. Skynda oss hem till svärisarna på sista grillmiddagen. Underbart gott var det!!


Är det vår tur nu?? Det verkar som så. Bud...

Är det vår tur nu?? Det verkar som så. Budgivning är igång o vi har lagt enda budet?! Galet spännande. Vi är sjukt ner ösa. Är det verkligen rätt? Är det massa skit som vi inte fattar? Kommer vi trivas? Gör vi rätt ? Det största köpet i vårt öiv vore ju kul om det kunde bli rätt direkt men med vårt flyt så kommer absolut ingenting gå vår väg.


Det tuffar på...

Vecka 32: 13 sep - 19 sep 2011

 

Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


Faktagranskad av Gudrun Abascal, chefsbarnmorska på BB Stockholm och författare till böckerna ”Att föda” och ” Att möta förlossningssmärtan”.´________________________________________


Däremot så fattar jag inte det där med att man skulle kunna känna VAD det är för kroppsdel. jag kanske lever i total förnekelse eller nåt, men jag ha rinte en aning om det är en fot, en arm, en hand eller vad det nu må vara. Det sparkas o det räcker för mig. =)


Sanningen. Jag skulle så gärna vilja säga ...

Sanningen. Jag skulle så gärna vilja säga sanningen, men när den skadar mer än gör nytta väljer jag att vara tyst. Vad blir jag då? En fegis?


Guds gåva? Som ni förstått så har ju jag h...

img_9216 (MMS)

Guds gåva? Som ni förstått så har ju jag haft stora problem med halsbränna som i sin tur lett till sömnlöshet eftersom jag får gå upp o spy tillslut. Sen blir det ju inte bättre av att Putte envisas med att komma in till oss varje natt. Tjat tjat tjat, jag vet men jeez vad jobbigt det varit. Nu verkar en del av eländet ha löst sig. Maggan, min bm tipsade om den här medicinen istället för att tugga novalucol i parti o minut. I löööööv it!! Jag springer inte upp o spyr, jag kan ligga ner o sova, jag kan dricka vad jag vill! Fantastiskt, det är borta!!


RSS 2.0