Alvins skor- the story

Varje år så köper vi, precis som typ alla andra barnfamiljer, vinterskor till vårt barn. De senaste åren har vi köpt dessa till ett schysst pris på Skopunkten. De har alltid varit jättebra.
Vi går till skopunkten även detta år och inhandlar den gamla vanliga skon.
Alvin verkar nöjd men efter bara någon vecka upptäcker vi att han är blöt om foten. Går då tillbaka med den o får byta till en ny utan några problem. Känner mig väldigt nöjd med servicen.
Veckorna går. Alvin använder skorna varje dag. Efter ett tag säger han, när vi gått rätt långt, att det gör ont i benen. Jag tror då att det beror på växtvärk. Sen servi att han går helt snett pärms foten. Frågar om det gör ont. Nej. Är de för stora? Nej. Nähä.
Idag går vi förbi din sko, de var närmst, o ska prova att lägga i en sula. Hon mäter, tittar i skon o säger att "lite stora är de nog". Alvi ns fot är blöt. Igen. "läcker skorna? Nej jag har fotsvett, svarar han. " tar upp skon o ska stoppa i vår nyinköpta sula, o då ser jag det. Hela j-a innanmätet är borta ? Sulan o fodret är typ borta! Sulan äär liksom uttrampad så han går ju på gummit. Jag blev skitsne o älgade upp till skopunkten. Men de var sin vana trogen o var super serviceminded! Inga problem. Vi fick nya skor. Fast annan modell. Vågade inte chansa på tredje gången gillt faktiskt! Alvins kommentar:
Coolt! Vi får nya skor. Utan att BETALA?!! ;)


Slutbesiktning

Till Maggan idag då. Upp i "heta stolen". Varför har de inte nåt fint i taket på såna där ställen? För det är ju där man tittar. O räknar. Jag brukar räkna sprickor. Vad räknar du?
I vilket fall så såg allt okej ut, " det är ju lite snett här. " eh? Okej? Ja alltså det är ju inte direkt nån som brukar ligga där o glo o jag har INTE för vana att springa på nudistställen så det gör INGENTING, serrö.
" ja, då kan du knipa då.
Jag kniper. Tror jag.
"det där får du nog öva på, testa igen"
Jag kniper. Tror jag. Igen.
"nä du. 5 ggr varje gång du ammar är nog din melodi. Testa en sista gång nu"
Jag kniper för kung o fosterland. I två sekunder. Tror jag.
"Bra Jenny!! Du kan ju! Duktigt!"
Vart är mitt hundben? O ärligt? Hur lätt är det när det är nåt som inte ska va där? O allt bara är... Obekvämt?


Tand nr 2 ramlade ur på kapp-Ahl idag!

img_1644 (MMS)

Tand nr 2 ramlade ur på kapp-Ahl idag!


Alvin o hans snowbow.

img_8024 (MMS)

Alvin o hans snowbow.


Till svärmor o barnens farmor.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/494164/images/2012/pic_186362007.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/494164/images/2012/pic_186362032.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/494164/images/2012/pic_186362038.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/494164/images/2012/pic_186362058.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/494164/images/2012/pic_186362089.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/494164/images/2012/pic_186362128.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/494164/images/2012/pic_186362116.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/494164/images/2012/pic_186362164.jpg" class="image">


Värsta starka! Ser ni? Hon är skitduktig ju!

img_4725 (MMS)

Värsta starka! Ser ni? Hon är skitduktig ju!


Mitt hår-resultatet

Det är ju inte lika mycket polack över det längre. Men det blev ju...sådär. Som vanligt.


Mitt hår del 2

Förlåt alla mina frisörkompisar som ser detta. Men än så länge känns det bra. Har lite Ågren för bakhuvudet bara. Men det ser ju inte jag o det man inte ser, det finns inte va? Håll tummarna nu!


Mitt hår

Looks like shit! Värsta utväxten!? Jag som inte ens färgar mitt hår? Jo okej. Jag gjorde slingor för typ ett år sen. Iaf innan Agnes blev till. Så här ser det ut. O så här ser jag ut i slinghättan. Återkommer med resultatet senare... Om det syns nåt. Jag gör ju ofta tappra försök till förbättring men dwt brukar ju bli...sådär. Kolla ögonbrynen...;)


Mina ögonbryn

Är ju helt vita. Eller inte ens vita. De är genomskinliga. Jag färgar dem ibland. Med betoning på IBLAND. I dag är en sån dag. Man är ju så het!


Coolaste frillan

Måste det vara Agnes som har. Eller hur?


Godmorgon världen!

img_2498 (MMS)

Godmorgon världen!


Rensning del 2

Man samlar på sig en del. Kan man väl säga. Undra varför. Jag kommer ju liksom ALDRIG sätta på Lotta Engbergs LP "fyra bugg" någonsin. Men ändå hade jag svårt att slita mig. Eller ett gäng repiga EPsom det står typ "b-sidan fungerar". Varför?
I en kartong hittade vi ytterligare en kaffebryggare? Ärligt!
De bra sakerna då: massa tupperware, en tavla med värde nånstans mellan 600-12000 dollar. DOLLAR!! den har vi haft på vinden. Inte längre. Ska åka med den nånstans o försöka laga den då ramen pajjat.
Men ondast i hjärtat gjorde det är jag tog det fantastisktvuxna beslutet att kasta mina Buffalos. Det var dags nu. Buhu


Förrådsrensning. Allt står just nu i vår lgh.

img_4794 (MMS)

Förrådsrensning. Allt står just nu i vår lgh.


Besiktning

BVC idag. Doktor Olle skulle besiktiga Agnes. Fullt kaos! Alvin och Max levde rövare i väntrummet. De följde med in och målade späckhuggare när det var vår tur. Jättefina!
Agnes var det ja. Han sa iaf att hon såg ut att vara en välmående tjej. Han hörde inget från hjärtat. SKÖNT!
hon är ju exakt två månader idag och var 60 cm lång o väger 6210 gr. Hon hade gått upp 160 gr sen sist. Våran fina tjej!


Nu kör vi!

Vågen stog på ca 84 idag. Fatta!! Det är 16 kg sen Agnes föddes. Jag vägde nog mer än 100 men eftersom jagvägrade väga mig på slutet så säger jag 100.
I vilket fall. 16 och mer ska det bli. Målet är 75 till midsommar. Det borde väl gå? Eller?


Älskade ungar!

Här sitter man. Med gamnacke, hälsporrar, tuttar som svider o värker o är så trött att jag nyss nickade till i soffan. Inte för första gången o med all säkerhet inte för sista heller.
Jag går o hämtar skruttan i vagnen. Hon o jag tog en kvällspromenad till garaget förut eftersom jag- utöver allt annat- även lider av amningsförvirring. Jag kom inte ihåg om jag låste bilen... Bara att klä på sig igen. I vilket fall...skruttan. Vilken fantastisk grej! För typ åtta veckor sen låg hon i magen o hade det...trångt. Nu är hon här! O luktar skit. Blandar det med lite spyor också. Mumsfillibabba! Änd aj lajk it. Nä. I loooove it! Hon är så fantastisk! O Alvin r också helt fantastisk! Han gör så otroligt fina saker varje dag som jag tyvärr glömmer bort i all min impulsiva ilska över skitsaker han gör. Vet ni att nästan varje morgon sålåter han oss sova o så fixar han frukost själv. Eller frukosten fixar hanbarapå helgerna. Men han går upp sjlv varje dag.
Idag sa han " Agnes, jag älskar dig så mycket. Hoppas du älskar mig. Jag tycket om våra föäldrR också. Ingen annan.
Vi kanvara lyckliga som har två så fina o friska barn. Jag ska tänka extra mycket på det denna vecka. Love!


Svullos lillasyster

Skulle även kunna heta Jenny Ekholm. OMFG! Jac har verkligen mooosat i mig!! Man är ju inte mer än människa, bara att det är lite MER av mig än många andra. :)


Allan

Kan man kalla den... Bulan Allan! Putte krockade med en kompis på dagis.


Jag ser det regnar...

Vart är snön? Är vi inte inne i mitten av januari? Vad är det som händer egentligen?
Alvin förstår ingenting. Nä? Vem gör det?

Projekt viktnedgång fortsatte idag. Tina o jag skulle knalla till Flugger i skarphagen för att träffa anna.
Det spööregnade! Promenaden uteblev, vi tog spånkan istället. Men vi GICK därifrån sen. Men först fika, tapetgluttning, nerskitna barn o amning samtidigt. :) mycket trevligt. Synd bara att anna inte var där! Men Linda skötte sig exemplariskt. O tack för superfina kläder.

Packning fortsatte på hemmaplan idag. Alvinsböcker la vi ner idag. Syndbara att vi inte har en enda kartong!

Här kommer dagen i lite bilder! Lite roligt är det ju att Lisa ser större ut än Agnes när det faktiskt är 1 kg mellan dem.

Kram på er.


Maj gadd

Mums!


Skit

Tryckte på fel knapp, här kommer några bilder till.


Gullig!

Var på BVC kl 9 idag. Stressade satan! O sen när jag är där så visar det sig att jag inte skulle vara där förrän kl 10. Kul eller. Men det bästa var ju att Tina sa att de skulle vara där 9.30 o kommer tills dess o så har de tid 10.30!! Ha ha ha hur stora är oddsen att vi båda skulle ta fel på våra tider med en timma?! Grabbarna fick leka av sig iaf!;)
Sen hem till Tina o fika o planera dopet. Vi blir ju ett gäng kan man säga.
Hem o käka o så tog vi alla en liten powernap. Lovely!
Ner på stan o då möter vi Tina o barnen igen. Oplanerat dock. ;)

I morgon är det dagis. Äntligen! Jobbigt att stressa iväg bara men ack så välbehövligt!!


Träsktroll!

Ha ha nu såg jag att jag ser ut som shrek!


Det är ju så roligt!!


Tattoos

Dagens nöje


Godmorgon världen

Fy vad tråkigt det är att vara hemma med sjukt barn. Suck!! O antagligen måste vi vara inne resten avveckan då han fått höstblåsor. Kul.


Julen i bilder

Här kommer några bilder från julen. Man kan inte tro att det bara diffar en dag på tjejerna när man ser dem brevid varandra. Lisa, den mindre, är ju dessutom den äldre av de två...=)

Åh herregud.

Ni förstår va? Inga ord behövs tror jag?


Sjukstuga

Har vi idag. Feber, svullna halsmandlar o blåsa i munnen har Putte. Agnes.... Agnes hon bara är...;)


Härlig start

Trötta idag? Skoja inte! Vi har spelat tv-spel o kollat på tv hela dagen, man blir ju inte direkt piggare då. Vi har också ätit den obligatoriska pizzan o kollat på skidor.
Till middag skulle vi äta våfflor så Alvin o jag springer ner till kvartis. På vägen dit bygger vi en snögubbe som Alvin blev jättestolt över. Vsd händer? Jo, när vi kommer tillbaka så har någon haft sönder den?!?!? Amen va?! Så jävla dåligt! Alvin blev jätteledsen o pratade massor om det hela kvällen sen. "förstår de inte att ett barn kan bli ledsen?" Plutten!
Hem o grädda våfflor men då vill sessan ha mat. Jag häller i den första laggen för att visa Anders hur mycket man ska ha i o sen ska han göra. Det blir lite mycket. Det rinner över. Alvin står brevid. (nu skrattar jag så ihjäl mig, både när det hände o nu när jag skriver) så säger han:
-Pappa. Det rinner över.
-mmmm, jag vet.
-SKA det rinna över?
-näää...
Kanske bara var roligt när man såg det menvet man hur Anders är i köket så var det hysteriskt roligt. Ha ha ha.
Skickar med en fin bild på vårt nyårsfirande. Det var ungefär sådär hela tiden. Ungar överallt, tuttar överallt, skrikande bebisar här o där men vi hade förbaskat trevligt. Bästa var nog när jag hittade Max liggandes över bordet samtidigt som han slickar på en ljusstake med pålimmat pärlsocker på som Alvin gjort på dagis. När jag frågar vad han gör så svarar han: "den här är jättegod!"
Eh? Okej.
O så rökte jag. O satan i gatan så gott det var. O nää. Jag ska inte börja röka! Promise!
På tal om promise, mitt nyårslöften är att äta mindre godis o att gå ner i vikt. Minst 10 kg, men 15 vore najs. Men då kanske jag ser sjuk ut!? Ja ja. Ett steg i taget. 1september ska jag på bröllop så tills dess ska det vara klart iaf! NU KÖR VI!!


RSS 2.0