Världens godaste
MOROTSKAKA
50 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
3 dl finrivna morötter
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker.
Rör ihop smör och socker. Blanda i äggen. Blanda vetemjölet med
kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker. Rör ner det i smeten .
Blanda till sist i morötterna.
Smörj och bröa en form, häll i smeten och grädda i 175 graders ugn
i ca 30 min.
Låt kakan kallna.
Till ostkrämen behövs:
50 g smör
2 dl florsocker
30 g Philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
1-2 msk honung (ej nödvändigt)
Rör ingredienserna till en smidig kräm, ta helst dubbel sats.
Bred på den kalla kakan, ställ den i frysen så att krämen stelnar.
Strö på flagad mandel, kokos eller hackad sötmandel. Eller ingenting.
Kommentarer
Trackback